O FIRMIE

Witamy na naszej stronie!

Początek istnienia firmy to 1995 rok. Założycielami i kontynuatorami przedsięwzięcia są bracia Bogdan i Stanisław Jakim. Domeną ich działalności jest skup żywych zwierząt rzeźnych (trzoda, bydło), ubój i sprzedaż podzielonego mięsa.

Malutkimi kroczkami z małej działalności BOST rozwinął się w spółkę jawną, zatrudniającą kilkadziesiąt osób. Dzięki przyświecającej idei właścicieli sprostania wymogom rynkowym, a przede wszystkim preferencjom okolicznych klientów, firma zyskiwała i nadal zyskuje wiernych kontrahentów, tak indywidualnych, jak i prowadzących własne działalności. Zakład Mięsny ‘BOST” stał się zaufanym i stabilnym partnerem na lokalnym rynku mięsa.

Priorytetem działalności firmy jest zadowolenie klientów tak dostawców jak i odbiorców

Zakład współpracuje z lokalnymi producentami trzody chlewnej i bazuje wyłącznie na rynku województwa podlaskiego, wspierając jego rozwój…co jest dla współwłaścicieli nadrzędna sprawą. Dzięki temu zaufało im wielu klientów, którzy chętnie nawiązują z firmą współpracę i są najlepszą reklama dla „BOST”- a.

Zakład posiada wdrożony system HACCP i jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym PIW, przez co gwarantuje swoim klientom bezpieczny produkt, pochodzący ze sprawdzonego i wiarygodnego źródła – od podlaskich rolników.

Od 1 kwietnia 2011 roku Bracia rozpoczęli realizacje swojej życiowej pasji… Produkcję wędlin, wytwarzanych metodami tradycyjnymi, które cieszą się wielką popularnością wśród odwiedzających przyzakładowy sklep klientów.

W 2011 roku Firma objęła patronatem drużynę piłki ręcznej działającą przy Zespole Szkół w Turośni Kościelnej.